Wie zijn wij?

logo cg

 • Als je wilt groeien
 • banner coaching zonderdatum
 • banner persoonlijk-verhaal
 • Train de trainer

Waarom “40 dagen Samen Optrekken?”

Flyer Samen  flyer samen achterkant

 

 

'40 Dagen Samen Optrekken' kun je zowel gebruiken als kringen materiaal, als binnen een 40 dagen campagne. Wanneer je het gebruikt in een kring biedt het meer dan voldoende gespreksstof voor een volledig seizoen. De bijgeleverde dvd's bieden voldoende inleiding voor de avonden. 40 korte hoofdstukjes met bijbehorende vragen zullen de deelnemers helpen om meer en beter zicht te krijgen op hun roeping en de mogelijkheden om die roeping daadwerkelijk uit te voeren. Het accent in dit boek ligt niet op het individu, maar op de gemeente. Het is als zodanig een bruikbaar instrument om de waarde van het met elkaar gemeente-zijn te benadrukken.

Ingeval van een 40 dagen campagne zal de doorwerking in de regel wat dieper zijn. Dan wordt er immers ook op de zondagen over gepreekt en wordt de hele gemeente opgeroepen om tegelijkertijd in de kringen bezig te zijn. Ook kinderen en tieners zullen op hun niveau met hetzelfde thema bezig zijn.

De inschrijfkosten bedragen eenmalig € 100,-. Daarmee worden de ontwikkelingskosten gedekt. Bovendien ontvangt de deelnemende gemeente daarvoor alle aanvullende materialen digitaal of op CD-rom. U kunt daarna dan zelf aan de slag gaan. Connect & Grow levert uitsluitend de volgende materialen (tegen kostprijs):

 • Boeken Doelgericht SamenLeven
 • Tienerboeken 'Get it Together'
 • Startschot DVD
 • DVD's voor de kringen

Belangstelling? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Of download hier het inschrijfformulier om u als kerk aan te melden voor de Campagne 'Doelgericht SAMENleven'.

40 dagen Samen Optrekken

Het thema van het vorige project in uw gemeente (40 DoelgerichteDagen) was: "Waarom ben ik in 's hemelsnaam op aarde?" We hebben toen aan de hand van Het Grote Gebod (Mattheüs 22:37-40) en De Grote Opdracht (Mattheüs 28:19-20) de vijf doelen voor ons christenleven ontdekt:

 • Aanbidding (Gods naam groot maken)
 • Betrokkenheid (deel uitmaken van Gods gezin)
 • Christus gelijkvormigheid (het karakter van Jezus weerspiegelen)
 • Dienstbetoon (anderen dienen)
 • Evangelisatie (anderen vertellen van Gods liefde)

Aan het 40 DoelgerichteDagen project hebben wereldwijd duizenden kerken en miljoenen mensen deelgenomen. Nog steeds worden nieuwe projecten opgestart, ook in Nederland. Want iedere kerk die de 40 DD doet (en niet te veel wezenlijke elementen daaruit weg laat) ervaart groei en verdieping. Levens zijn blijvend veranderd omdat mensen Christus (beter) hebben leren kennen. Nu bestaat de mogelijkheid om een stap verder te gaan. Omdat we niet gemaakt zijn om Gods doelen alléén te vervullen. Dat doen we samen!
U kunt u nu inschrijven voor de campagne "40 dagen Samen Optrekken". Het thema is dan niet meer: "waarom leef ik hier op aarde?", maar de insteek is nu:

"Waarom zijn WIJ in 's hemelsnaam op aarde?"

Daarbij gaat de gemeente opnieuw een geestelijke reis van 40 dagen maken die gericht is op geestelijke groei. Het gaat hierbij met name om een verdieping van de relaties in de gemeente. Ook is het de bedoeling om in eigen woonplaats door middel van verschillende eigentijdse acties te vertellen van Gods liefde. Samen met andere gelovigen willen wij leren Gods vijf doelen praktisch te maken door elkaar te bemoedigen en contacten te leggen buiten de muren van de gemeente.

Ook deze campagne is intensief en vraagt veel voorbereiding. Dan volgen de maanden van voorbereiding waarbij Connect & Grow de kerk ondersteund met materialen en ideeën. Ook bij deze campagne hoort een boek van Rick Warren; "Doelgericht SamenLeven".

Ook bij deze campagne horen tiener- en kindermaterialen. En verschillende en aanvullende zaken die u ook van de 40 DD kent.

Inschrijven / bestellen
Kerken en gemeenten die besloten hebben de "40 dagen Samen Optrekken" campagne te gaan doen in hun gemeente, starten met de registratie en inschrijving. Omdat de voorbereidingstijd lang en intensief is, moet minstens drie maanden voor de gewenste startdatum worden ingeschreven.
De beste startmomenten zijn september en januari/februari omdat de daarop volgende perioden niet worden onderbroken door belangrijke feestmaanden of vakanties.

Kerken die inschrijven ontvangen een startpakketje met alle materialen op CD-Rom.

De inschrijfkosten bedragen 75 Euro. Daarmee worden alle ontwikkelings kosten gedekt. De deelnemende gemeenten ontvangen daarvoor alle materialen digitaal met uitzondering van de boeken. Ze kunnen dan daarna zelf aan de slag gaan. Connect & Grow levert uitsluitend de volgende materialen (tegen kostprijs):

 • Boeken DoelgerichtSamenLeven
 • Tienerboeken DoelgerichtSamenLeven
 • Startschot DVD
 • DVD's voor de kringen

 

Interne en externe doorbraken

Lees hieronder over de vijf levensveranderende principes die doorbraak geven en de basis zijn van de 40 dagen.

EEN INTERNE DOORBRAAK:
Voor de gemeente is 40 Dagen Samen Optrekken een essentiële stap in geestelijke groei. Met een exponentiële groei in de kleine groepen en een nieuwe strategie om ze blijvend te onderhouden, zal de onderlinge liefde toenemen.

EEN EXTERNE DOORBRAAK:
De 40 Dagen Samen Optrekken motiveert de mensen om zich in liefde uit te strekken naar de omgeving rond de gemeente. Gemotiveerd door hun groep zullen de mensen voor het eerst hun geloof delen en een hulpproject in de omgeving doen. Het beeld dat de omgeving van je gemeente heeft zal ten goede veranderen.

VIJF LEVENSVERANDERENDE PRINCIPES:
De basis van de 40 dagen: De 40 dagen acties zijn gebaseerd op vijf levensveranderende principes en hebben daarom de reputatie dat ze levens en gemeenten voorgoed veranderen:

GEZAMELIJK GEBED
De Bijbel zegt: "Als de HERE de bouw van een huis niet zegent, is alle moeite nutteloos". Psalm 127:1a (HB) Aan de actie gaan maanden van gebed en voorbereiding vooraf. Dit is een onmisbaar onderdeel. Veel gemeenten vasten ook voor de actie om hun harten op een opwekking voor te bereiden. Jezus zegt dat gebed de kracht heeft om bergen te verplaatsen.

GERICHT OP EEN THEMA
Tijdens de 40 Dagen Samen Optrekken richt de hele gemeente (alle leeftijden, bedieningen, kleine groepen en samenkomsten) zich op één thema: Hoe doe je samen de vijf doelen van God. Het is onvoorstelbaar wat er gebeurd als je hele gemeente zich tegelijkertijd op een zelfde thema richt.

MEERVOUDIGE OEFENINGEN
Deze actie draait rond vier fundamentele gewoonten die elke christen nodig heeft om geestelijk te kunnen groeien; De wekelijkse samenkomst, een dagelijkse tijd met God, een wekelijkse groepsbijeenkomst, en een wekelijkse memorisatie tekst. Deze gewoonten helpen je mensen ook na de actie te blijven groeien.

GEDRAGSVERANDERENDE PREDIKING
Alle boodschappen van de 40 Dagen Samen Optrekken zijn ontworpen om mensen aan te moedigen om 'niet alleen hoorders maar ook daders van het Woord (Jakobus 1:22) te worden'. Elke boodschap bevat praktische handvatten om het geleerde in praktijk te brengen. Ontdek wat er gebeurd als je om een geestelijke toewijding vraagt.

EXPONENTIEEL DENKEN
Exponentieel denken daagt je geloof uit. Dit denken gaat zover, dat het je stimuleert om helemaal op God te vertrouwen, omdat je weet dat je dat doel nooit alleen kan bereiken. Deze 'geloofsfactor' verandert je denken van "Wat we altijd doen' naar 'Wat we zouden kunnen doen'. Het verwacht dat God iets in de gemeente doet, wat nog nooit eerder is gebeurd.

BETER SAMEN: Wat doen WIJ hier op aarde?
De actie 40 Dagen Samen Optrekken omvat de hele gemeente en is bedoeld voor geestelijke groei. Het ontvouwt de manier waarop God ons heeft gemaakt, namelijk: "met elkaar."

Gods doelen kunnen alleen maar gezamenlijk worden gedaan, want:

SAMEN BEREIKEN WE MEER:
We hebben de opdracht om er samen op uit te gaan. Dit communiceert Gods liefde voor anderen en ontwikkelt een hart voor de wereld, want we zijn gemaakt voor een missie.

Gedraag u wijs tegenover de ongelovigen en gebruik elke gelegenheid om hun het goede nieuws door te geven. Colossenzen 4:5

SAMEN ZIJN WE MEER:
Aansluiting bij een gemeente verbindt ons met andere gelovigen voor echte onderlinge gemeenschap, omdat we geschapen zijn voor Gods gezin.

Al zijn we met velen, door onze verhouding tot Christus vormen wij één lichaam. En wij zijn stuk voor stuk leden van dat lichaam. Wij horen bij elkaar. Romeinen 12:5

SAMEN GROEIEN WE MEER:
Samen ontwikkelen we onze geestelijke volwassenheid en karakter, omdat we gemaakt zijn om als Jezus te worden.

Blijf elkaar dus bemoedigen en versterken; maar dat doet u al. 1 Thessalonicenzen 5:1

SAMEN DIENEN WE MEER:
Door onze talenten in een bediening in te zetten dragen we bij aan de gemeente, want we zijn gevormd om God te dienen.

U moet elkaars moeilijkheden en problemen dragen; dan voldoet u aan de opdracht van Christus. Galaten 6:2

SAMEN AANBIDDEN WE MEER:
Samen aanbidden stelt niet onszelf maar God in het middelpunt van ons leven. Het helpt ons om tot eer van God een levensstijl van aanbidding te ontwikkelen, want we zijn gemaakt voor Gods plezier.

Zes dagen moet u werken, maar de zevende dag is een dag van volledige rust; die dag zult u in een heilige vergadering bijeenkomen. Leviticus 23:3Een overzicht

Doelgericht bouwen: De "volgende stap" in geestelijke groei.

Ook al bezoek je je hele leven de kerk, dan nog kun je eenzaam zijn. Het bezoeken van een kerk betekent nog geen onderlinge gemeenschap. De Bijbel zegt: U hebt zelf van God geleerd hoe u in liefde met elkaar moet omgaan. U doet dat al maar, wij sporen u aan het nog veel meer te doen. 1 Thessalonicenzen 4:9-10 (NBV) Onderlinge gemeenschap ontstaat dus niet zomaar, dat moet je leren en daar moet je elkaar in aansporen. De bedoeling van 40 Dagen Samen Optrekken is om de vijf doelen met elkaar te vervullen. Dit doen we op twee manieren; Ten eerste door de liefde in de gemeente te verdiepen, en ten tweede door de omgeving rond de gemeente lief te hebben. Voor een gezond, evenwichtig en doelgericht leven zijn beide essentieel.

De doelstellingen van 40 Dagen Samen Optrekken zijn als volgt:

 • Een hogere waardering voor de onderlinge relaties binnen de gemeente.
 • Een hoge toewijding aan zowel de plaatselijke gemeente als de kleine groepen.
 • Meer harmonie, eenheid, liefde en waardering onder en voor elkaar.
 • Beter begrip van ieders verantwoordelijkheid voor de visie en missie van de gemeente.
 • Positievere beeldvorming in de omgeving door hulpprojecten vanuit de gemeente.