Cursus SamenBeterBouwen

De cursus SamenBeterBouwen bestaat uit vijf dagdelen. Meestal zullen dit vijf avonden zijn, maar het is ook mogelijk om te beginnen met een hele dag, gevolgd door drie avonden.
Het is een hulpmiddel om plaatselijke gemeenten te helpen de juiste mensen te laten dienen op de juiste plaats in Gods Koninkrijk. De rode draad door de cursus is 1 Corinthe 12.

Gedurende deze vijf dagdelen werken de cursisten in groepjes van vier of vijf mensen aan hun eigen profiel en ontdekken hoe God hen heeft gemaakt. De cursus is interactief van opzet en aan het einde ervan willen de deelnemers Gods bedoeling voor de gemeente beter leren begrijpen, zichzelf beter leren kennen en in de regel ook meer respect en waardering voor het feit dat zij verschillen van elkaar.

De docent/trainer probeert in een setting van 20 tot 35 cursisten zoveel mogelijk over te brengen van Gods bedoeling voor het leven van een christen met betrekking tot het aspect dienstbaarheid. Tijdens de cursus worden er verschillende vragenlijsten ingevuld, waarvan een aantal online op deze website. Na afloop van de cursus hebben medewerkers van de plaatselijke gemeente met iedereen een persoonlijk overleg gesprek om samen met de betreffende cursist op zoek te gaan naar Gods plan en bedoeling met betrekking tot het plekje waar hij/zij zal gaan dienen.

Belangrijk is dat dit hele proces door de kerkenraad/oudstenraad ondersteund wordt. Het verdient dan ook aanbeveling om als eerste groep die deze cursus gaat volgen hen uit te nodigen die leidinggeven aan de plaatselijke gemeente. Daarbij kan onder andere gedacht worden aan hen die zitting hebben in de Raad, maar ook zij die deel uitmaken van het middenkader. Na een eerste cursus, die door een externe trainer/docent wordt verzorgd, kan iemand uit de plaatselijke gemeente daarna verder gaan met vervolgcursussen; met als uiteindelijke doel dat zoveel mogelijk mensen door middel van Samen Beter Bouwen “hun plekje ontdekken”.

Heeft u vragen over de cursus SBB of wilt u een eerste cursus aanvragen; schrijf dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.