DISC

Gods woord gebruikt een prachtig hulpmiddel om aan te tonen hoe het er in de gemeente aan toe zou moeten gaan. Dat beeld is het lichaam. In een gezond lichaam werken alle onderdelen perfect samen. Ze doen niet allemaal hetzelfde werk, maar reageren wel optimaal op elkaar. Als Paulus dit beeld gebruikt, doet hij dat om te laten zien hoe we in de gemeente elkaar optimaal kunnen versterken en aanvullen. Wat we voor elkaar betekenen.
Het DISC persoonlijkheidsmodel, met bijbelse voorbeelden.

Goede teamleden zijn in staat om zich met hun eigen mogelijkheden goed aan te sluiten bij hun omgeving. Zij kennen hun eigen sterkten en hun beperkingen en zijn zeer goed in staat om kritische situaties of conflicten het hoofd te bieden. Het DISC persoonlijkheidsmodel beschrijft ons gedrag in concrete situaties, met de bedoeling om de eigen behoeften en die van de ander beter te kunnen begrijpen en is met name geschikt om in teams te doen die samen moeten werken.
Ruim de helft van alle DISC trainingen die wij mogen verzorgen, wordt gegeven in het team dat samen de Raad van de gemeente vormt. Het andere deel van de trainingen vormt vaak het middenkader van de gemeente. Een enkele keer doen we dit ook op scholen, organisaties en binnen bedrijven.
Met het DISC persoonlijkheidsprofiel stelt u aan de hand van een vragenlijst uw eigen profiel samen. Dan heeft u o.a. de volgende mogelijkheden:

  • Uw persoonlijke sterkten en beperkingen in kaart brengen en uw stijl van werken analyseren.
  • Vaststellen in welke omgeving u het meest effectief bent.
  • Ontdek welke bijdrage u kunt leveren aan uw gemeente.
  • Voorkom onproductieve stress tijdens uw werk in de gemeente door intensief betrokken te zijn bij aspecten die niet passen bij uw persoonlijke stijl

Materiaal
Het DISC-profiel telt 32 bladzijden, 25 profielbeschrijvingen, 3 bijzondere profielen en geeft o.a. inzicht in iemands toegevoegde waarde voor een team, wat iemand motiveert en welke ingrediƫnten de ideale omgeving bevat. Tevens kun je je herkennen in een aantal van de meer dan 100 beschrijvingen van bijbelse personen.

Het DISC profiel kent vele toepassingen. Bijvoorbeeld:
* Verbeteren van communicatie in relaties met gezin, vrienden, collega's enz.
* Ontdekken wat jou persoonlijk motiveert
* Beter begrijpen hoe jij anderen kunt motiveren
* Vergelijk jezelf met bekende mensen uit de Bijbel
* Leer om je persoonlijke sterkten te maximaliseren
* Geeft zelfvertrouwen
* Identificeert stressfactoren
* Helpt mensen de juiste plek te vinden binnen Gods Koninkrijk
* Vermindert conflicten en stress
* Identificeert kwaliteiten en bekwaamheden
Het DISC persoonlijkheidsprofiel van SamenBeter bestaat uit twee onderdelen (analyse en interpretatie) en omvat ook twee dagdelen van ieder 2,5 uur (exclusief pauzes).

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.